Share Button
Mavshack känns redo att chocka marknaden med en mycket potentiell affär inom kort.

Den senaste tiden har det släppts en hel del spännande info från Mavshacks VD som gör att jag inte kan ignorera det faktum att om man lägger pusslet så står vi troligen inför en större händelse i Mavshacks bolagshistoria. Våren har varit stormig med ett sämre resultat än väntat för Q4 2014 vilket fick aktien att ta oförskämt mycket stryk. Många menar att detta beror på att handlare hamstrade prenumerationskoder inför julen och att delar av den omsättningen kom med under Q3 resultatet vilket gjorde att Q4 inte levde upp till förväntningarna. Med detta sagt har Mavshack trotts allt redovisat ett lysande resultat för året 2014 med en mycket expansiv omsättningstakt.

Så till varför jag nu tror att vi snart ser en kurs på en bra bit över 10 sek/aktie.

1: Mavshack har under slutet på februari gått ut med att man höjer kostnaden för tjänsten från 4.99 USD till 6.99 USD. Detta är en markant ökning vilket borde ge en fin swing på sista raden allt efter som att resultat trillar in. Trotts detta är tjänten fortfarande billig i jämförelse med andra tjänster på marknaden. Läs mer här

2: Inför årsstämman nu den 29:e april föreslår styrelsen att en rad olika optioner ska ufärdas. Kevin Balhetchet ( Chief Executive för Hub Media Group Pte Ltd) och Ron Tan (okänd bakgrund)  föreslås kunna få förvärva 5.652.174 aktier för 3.96 sek inom 2 år vilket skulle motsvara en utspädning på c.a 11 procent.

Det känns mycket långsökt att dessa två herrar skulle tilldelas detta enorma privilegium om det inte ligger en bakomliggande affär runt hörnet när man samtidigt föreslår att man ska godkänna ytterligare 5 miljoner teckningsoptioner utan vederlag inom ramen för bolagets incitamentsprogram men här ger man Mavshack anställda tillgång till aktier för 9 sek/st istället. Uppenbarligen ser VD:n en mycket stor, hägrande uppsida.  Utöver detta begär Mavshack att få bemyndigandet att ge ut ytterligare 50 miljoner aktier vilket enkelt för tankarna till att man kommer att förvärva ett eller fler bolag i närtid. Läs mer här

3: “Filmstreamingtjänsten Mavshack kommer under våren ta fram en ny strategisk plattform för fortsatt tillväxt, där även beslut om eventuellt byte av handelsplats för aktien kommer att ingå.” Detta PM kom redan den 20:e februari. Läs mer här

Vad ska man tro om denna information och finns det några smarta drag man kan göra för att tjäna på all denna info som nu finns tillgänglig?

Hub Media Group känns som en nyckelspelare i kommande händelse. Troligen kommer vi att få se att bolaget köper in sig i Mavshack med en större ägarandel eller att Mavshack helt enkelt köper upp  HMG med nya aktier.  Jag kan även vädra mig till att vi borde få se att Mavshack gör ett stort kliv in på Singapore Stock Exchange (SGX). Det har varit snack om denna handelsplats under 2014 och det skulle falla väl in med all den info som släppts fram tills idag. Om det blir en dubbellistning eller ett rent byte låter jag vara osagt men det hade ju helt klart varit läckert att ha aktien tillgänglig både i Sverige och i Singapore.

“Mavshack har även för avsikt att under hösten 2014 genomföra en listning av bolagets aktier på Singapore Stock Exchange (SGX). Beslutet grundar sig på att bolagets slutkunder finns i regionen och styrelsen är förvissad om att Mavshacks bolagsvärde kommer att avspeglas bättre på detta sätt.” Läs mer här

Rent konkret skulle kursen nu med stor sannolikhet få sig en rejält sving uppåt då Mavshack inte bara får en mycket strategiskt stark underhållningsplattform att växa vidare med och inta marknadsdominans utan även äntligen kommer hamna framför näsan på helt nya investerare i en finansiell tiger region. Singapore Stock Exchanges handlare lär sätta hårt tryck på de befintliga aktierna i takt med att Mavshack expanderar.

Jag vädrar att bolagets värdering på strax under 200 miljoner kommer att sticka ordentligt framöver om VD:n Jonas Litborn håller allt han lovat beträffande listningen i Singapore, att vi idag ser en så stark tillväxt som PM talar om och att kunderna nu uppvisat en ökad betalningsvilja. Med eller utan hjälp av de Svenska handlarna borde vi kunna nå till en bra bit över 1 miljard i börsvärde de närmsta åren. För oss investerare som nu bänkar oss står det förmodligen både skumpa, god mat och en fin chokladask framdukat vid årsstämman för att inte tala om det stundande kurslyftet för Mavshack aktien som rimligen borde ge en ordentlig slant under 2015 som man bär med sig in på mötet.

Både aktien och de optioner som nu finns tillgängliga till ett mycket lågt pris bör se en gynsam, progressiv värdeökning snart kort och gott.

Till Aktieraketers Facebook grupp!

  1. Vi ser fram emot att få tips om nya potentiella aktieraketer eller svara på eventuella frågor!