Share Button
Aerocrine AB

God eftermiddag alla börskamrater!

Våren flyter på och börsen visar styrka. Mycket tack vare alla ekonomiska incitament som nu öser ut över vårt land. Småbolag över lag, forskningsbolag i synnerhet som jag personligen föredrar att äga har också visat sig vara på offensiven rent kursmässigt. Tänkte ta och reflektera lite kring aktier jag själv idag äger och hur jag ser på vidare kursutveckling nu under våren fram till sommaren innan jag kommenterar denna superstarka köpsignal i Aerocrine.

  • Kancera som jag tidigare nämnt som min absoluta favoritaktie har haft en period av tysthet. Det betyder ju inte på långa vägar att det inte händer saker i bolaget, tvärtom så tror jag att VD Thomas Ohlin har svårt att få tiden att gå ihop nu när man  jobbar med att leda i bevis att ROR1-kandidaten som visat sig slå hårt mot både lungcancer samt bröstcancer in vitro ska visa sin effektprofil i gnagare och en massa annat spännande. Jag känner spontant att den redan så värdefulla ROR1 molekylen samt hela ROR1 biblioteket som man mycket noggrannt sökt patent på kan öka än mer i värde när dessa data dyker upp och nu har man ju varit lågmäld ett tag så det skulle inte förvåna mig om vi får se en uppdattering där snart.Bekvämt nog har aktien sjunkit en hel del sedan toppen på över 9 sek i vintras och blivit mycket köpvärd. Tog en extra position där nyligen. Andra tänkbara triggers kan mycket väl vara mer exakta data från den mystiska men enligt bolaget unika HDAC6 hämmaren som visat sig vara överlägsen sina klasskamrater och DEN om någon kan bli värdefull. Vi väntar dessutom på uppdateringar från den stundande affärsprocessen kring budgivningen på ROR1-kandidaten/biblioteket som enligt mig mycket väl kan spåra ur i ett bolagsförvärv eller i “minsta fall” en uppköpsoption på hela bolaget. Spännande tider nu med andra ord.
  • Cantargia som snabbt blev en mycket omtykt aktie har välförtjänt gått stenhårt uppåt sedan introduktionen, investerare strömmar till och en del äldre ägare som nu nöjer sig med uppgången byts ut. Allt efter som jag nu fått ta del av flera presentationer som VD Göran Forsberg har haft har mitt intryck stärkts och jag kommer definitivt inte att lätta på min portfölj på dagens kursnivå. Antikroppsprogrammet har presenterats mycket noggrant och utförligt och dess affärspotential känns gränslös just nu. Fundamenta i de redovisade resultaten gör mig övertygad om att vi snart får se ännu ett uppvärderingskliv när vi skakat av oss alla som säljer ut sig i omgångar. Första PM:et beträffande bolagets fortsatta utveckling har desutom inte presenterats ännu och det är ju inte allt för sällan man ser hur ett nyitroducerat bolag spänner musklerna vid första tillfället som ges att kommunicera med marknaden kring forskningen. Idag deltar man dessutom vid Sedemeradagen där investerare av den större kalibern samt representanter från BP (Big Pharma) får en chans att klämma och känna på olika forskningsbolag. Där kan det mycket väl dyka upp lite större aktörer som vill vara med på resan. I och med att vi sett flertalet gånger hur en del säljer ut sig men hur aktien trotts det studsatt upp och tagit rejäl fart uppåt med hög omsättning under dagen kan man ju misstänka att nästa utbrott kommer nu när kapitalstarka investerare blir sugna på Cantargia och ser dagens BV. (Läs mer om Sedemeradagen här)
 Aerocrine har på kort tid haft tre insynspersoner som handlat aktier!

Aerocrine som jag tidigare kikat på men inte fallit för har nu signalerat att bolaget står inför ett genombrott. Finanschef Marshall Woodworth samt styrelseledamöterna Maria Strömme och Dennis Kane har köpt större volymer aktier i bolaget och det ger mig en fingervisning om att saker rör sig snabbt bakom kulisserna nu. Pareto gick även ut med en köprekommendation och inte allt för längde sedan fick man till ett mycket intressant godkännande i USA. Om man har i åtanke att bolaget förkastat ett bud tidigare innan NE kan man ju ta och fundera kring om vi inte står inför ett uppköp. På toppen av detta har bolaget en välfylld kassa. Såsom jag ser det är en position helt klart värt att ha.

“Amerikanska läkemedelsverket (FDA) har beviljat Aerocrine AB tillstånd, genom en särskilt 510k-ansökan, att använda trådlös Bluetooth®-teknik för att skicka FeNO-mätningar och patientdata mellan NIOX VERO® och vårdgivares datorer. Denna trådlösa förbättring gör att instrumentet fungerar för vårdgivare och patient oavsett var de befinner sig, i ett undersökningsrum, på ett labb för undersökning av lungor eller i en annan miljö. Tillståndet tillåter också att NIOX VERO® trådlöst överför patientdata till datorn för lagring på mjukvaran NIOX Patient, Aerocrines egna datalagringsutrymme, eller annan elektronisk journalprogramvara som används av vårdgivaren.”

Läs mer här

Allt gott och ett trevligt veckoslut tillönskas!

Till Aktieraketers Facebookforum!

 

  1. Vi ser fram emot att få tips om nya potentiella aktieraketer eller svara på eventuella frågor!